DIRIGENT, MUSIKER OG
MUSIKKFAGLIG DOMMER

Etter å ha spilt klarinett siden jeg var 9 år gammel,  ble jeg dirigent for første gang da jeg var 18 år gammel - den gang for Herres Skoles Musikkorps i Bamble - Telemark. Skolekorps, brassband. Jeg ble umiddelbart bitt av brassillen. 

Det skulle allikevel ikke gå mange årene før jeg også dirigerte janitsjarbesetning, selv om brass ble hovedingrediensen. I 1989 etablerte jeg Grenland Brass, som da het Grenland Ungdoms BrassBand. Det korpset hadde 30 års jubileumskonsert nå i september 2019. Ja,- jeg er stolt av det, og jeg er stolt av det.

Etter å ha gått på Toneheim Folkehøgskole i 1987, begynte musikkutdanningen via Bergen Lærerhøgskoles Musikklinje. Deretter studerte jeg korpsledelse ved Østlandets musikkonservatorium. Jeg har hatt en rekke masterclass og inspirasjonskurs med dyktige dirigenter. Per Erik Kise Larsen, Kjell Ingebretsen, Bjørn Mellemberg, Kjell Ingebretsen, Helge Haukås, Nicholas Childs, David King, Ray Farr, Odd Terje Lysebo, - mange har gitt meg utrolig mye. Allikevel er det musikantene jeg har dirigert som har gitt meg mest. Alle de positive tilbakemeldingene på hvordan jeg inspirerer musikanter - det er det aller beste. 

Som dommer i korpskonkurranser gjør jeg mitt beste for at musikantene / korpset skal få inspirasjon til å jobbe videre for å bli bedre. I de høyere divisjonene handler det om mer enn inspirasjon. Korps som spiller rent og dirigenter som får korpset til å musisere gir meg glede, og jeg deler med glede ut poeng...

Ta kontakt med meg. Jeg inspirerer dere gjerne :-)

Ketil Klingberg

Musikalsk leder. Musikkfaglig dommer i konkurranser.