Klingbergs vokalensemble

Klingbergs Vokalensemble var tidligere Dizzie Tunes Øyvind Klingbergs ønske,- pappas ønske og store drøm. Han hadde to drømmer. Det første var å lage sin egen julekonsert der han kunne sette sitt eget preg på musikken han var så glad i. Det fikk han til i 2015.  Det er jeg ufattelig glad for. Og jeg er ufattelig stolt av at vi fikk det til. 

Julen 2018 hyllet vi Øyvind Klingberg, for å takke han for alt han ga til både den lokale, nasjonale og internasjonale musikkverdenen han var en del av. Tre julekonserter ble holdt - Stathelle Kirke (Bamble) , Gjerpen Kirke (Skien) og en fullsatt Vestre Porsgrunn Kirke. Tilnærmet hele julekonserten hadde musikk arrangert av Øyvind selv.

Tusen takk, kjære Øyvind, for all den flotte musikken du har gledet i alle fall det norske publikummet med siden slutten av 50-tallet. 

Nedenfor ser du to klipp. Øverst et lite knippe julesanger fra julekonserten vår i Gjerpen Kirke i 2018.

Under øver vi i Skien kirke før begravelsen til Øyvind Klingberg i 2017. Vi spiller og synger - Takk til Øyvind, i Øyvinds eget arrangement. Stykket heter egentlig "Good Night" og er skrevet av John Lennon som godnattvise til sin egen sønn - Julian. Øyvind Klingberg laget også en juleversjon av denne.  

Ensemblet anno 2018

Ketil Klingberg

Klarinett / Sax / Vokal

Ketil - skal fylle sin fars store sko og videreføre arven til Klingbergs vokalensemble... Han synger, spiller klarinett og saxofon. Ketil har også arrangert noen av sangene som fremføres på julekonserten. 

André Kassen

Saxofoner / Vokal

André er fetter til Ketil, og har allerede en lang og solid musikerkarriere bak seg. André er en av de ledende saxofonistene vi har i Norge, og har spilt med mange av våre fremste artister nasjonalt. André synger og spiller på ulike saxofoner. 

Geir Strømstad

Bass / Vokal

Geir er en lokal dyktig bassist som er flittig benyttet ved mange ulike konserter i Grenland. Han har opptrådt ved flere anledninger på sommershowene til Anders Vangen og Lena Barth Aarstad, og han er fremdeles med Lena på hennes ulike oppsettinger. 

Unn Anethe Strømstad

Vokal

Unn Anethe "Unna" er gift med bassist Geir, og var Øyvind Klingbergs førstevalg da han ønsket å fylle denne solistrollen med en klokkeklar lokal røst. Unn Anethe dirigerer lokale kor, og hun synger blant annet i Porsgrunn Gospelkor og har
i flere år vært med i Breviksrevyen

Hilde Thoresen Myhra

Vokal

Hilde er også ei lokal jente som synger. Hilde har alltid tatt Øyvind Klingbergs mest intrikate stemmer på strak arm, da hun både er dyktig til å lese noter og ikke minst lære seg den mer eller mindre alltid "knotete altstemmen" som Øyvind likte å leke seg spesielt med. Hilde synger Gospelkoret G4G og har vært med i Breviksrevyen en rekke ganger.  

Geir Arntzen

Flügelhorn / Vokal / Rytmer

Geir er ofte hørt som trompet- og flügelhornsolist i ulike konsert-sammenhenger, og som en av gutta i Barizi band. I vokalensemblet bidrar han i tillegg med vokal og rytme.

Kristian Sæland

Keyboards

Kristian er ny i ensemblet og nok en lokal meget dyktig pianist. Han fyller plassen til Øyvind Klingberg i ensemblet, og har allerede vist seg tilliten verdig. Kristian bidrar med eminent spill og har solid kompetanse på digitale ferdigheter som gjør at vi får vellyd fra keybords.

Tonje Hansen
Lyd og lys

Tonje var med oss for første gang i 2018. Hun driver sitt eget selskap. Hun har ansvar for å levere god lyd til publikum, og har følgelig ansvar for alt det tekniske.