blogg ketil klingberg livsmestring

Hvor skal dette ende...

04.10.2019

Jeg heter Ketil Klingberg, er 50 år ung, og har plutselig fått det for meg at jeg skal begynne å skrive en blogg, der jeg pr. dags dato tror at denne skal handle om noe jeg virkelig brenner for - at mennesker skal ha det godt med seg selv. Jeg har møtt utrolig mange mennesker, blant annet fordi jeg trives med det, har hatt musikken som hobby, og har hatt jobb som innbefatter mye kontakt med mennesker.

Det som driver meg til å begynne å skrive er mange ting,- utslaget er at Ungdataundersøkelsen for 2019 viser at 70% av elevene kjeder seg på skolen. 61% av jentene og 33% av guttene er ofte eller svært ofte stressa ift skolearbeid. 50% av jentene og 25% opplever mye eller svært mye press på å gjøre det godt på skolen. Tallene har ikke gått ned de siste årene. De har økt...

Jeg har lyst til at denne bloggen skal primært handle om livsmestring. Hvor dette kommer til å ende, aner jeg ikke... Jeg aner ikke hva jeg er i ferd med å gi meg i kast med...

Livsmestring... Det høres ganske voldsomt ut - å mestre livet. Det er ikke voldsomt. Det handler om de små dagligdagse tingene - å ha det bra med seg selv... Å ha det bra med seg selv, vil også si at man kan ha det greit også når det er utfordringer.

Alt jeg kommer til å skrive handler om at jeg har blitt inspirert av noen. Og det er mange... Det er nær familie, nære kolleger, og ikke minst alle de flotte menneskene jeg har møtt og møter hver eneste dag.

De siste årene har jeg fått jobbe med unge voksne som har hatt magiske opplevelser når de har fått en forståelse for at livsmestring ikke er stort og voldsomt, men de små tingene som kan utgjøre en forskjell i hverdagen.

Om du tror at livet mitt alltid går på skinner, og jeg kan alt om livsmestring, så tar du feil. 

Jeg tror alle opplever gode dager, dårlige dager. Det er enkelt å forstå egentlig, allikevel noen ganger så vanskelig å innrømme - at livet er sol og blå himmel / regn, grått og lyn og torden. Livet er latter, livet er gråt. Livet er glede, livet er sorg. Livet er frustrasjon, livet er optimisme. Livet er netter, livet er dager. Hvis vi er litt mer forberedt på dette, og lar det synke inn i oss selv, så mestrer vi de mindre gode dagene bedre...

Jeg har vært lærer i grunnskolen og i videregående skole. Jeg har jobbet med salg, og jeg har jobbet med unge voksne og voksne som leder og veileder. De siste årene har jeg jobbet med ledelse og livsmestring.

Velkommen til meg - Ketil Klingberg... Jeg vil sette livsmestring på timeplanen. Vi må starte TIDLIG og vi må starte NÅ.